Notícies
Tercera edició Arrelarreu[ESO]
Dilluns, 19 de març de 2018
Òmnium Gironès i el centre de formació teatral El Galliner, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, els ajuntaments de Girona i Salt i les seves biblioteques, impulsen per tercer any consecutiu el projecte Arrelarreu, que consisteix que alumnes de secundària de diferents nacionalitats expliquin de manera teatralitzada contes a les biblioteques públiques de Girona i Salt i als centres educatius propers al seu institut.

El projecte Arrelarreu s'ha ampliat aquest curs i ja compta amb la participació de més d'un centenar d'alumnes d'aules d'acollida de 12 centres, nou de Girona i tres de Salt. A l'aula d'acollida es fan les sessions de formació que duen a terme voluntaris, la major part alumnes d'El Galliner, i que han anat als instituts per orientar els estudiants a l'hora de teatralitzar i representar el conte. Els alumnes representen el seus contes a les biblioteques municipals de Girona i Salt entre el 26 de febrer i el 19 d'abril en dotze sessions adreçades a les famílies i infants de totes les edats. En paral·lel, els alumnes també expliquen els contes en diferents escoles properes als seus centres.

L'objectiu de la iniciativa és promoure la cohesió social, la interculturalitat i l'ús social del català a través de millorar l'expressió oral i escrita i també l'autoestima reforçant les capacitats i la seguretat dels alumnes. L'Arrelarreu potencia l'accés a la llengua catalana com a llengua comuna dins un marc plurilingüe de respecte per totes les llengües d'origen, amb incidència especial en la pràctica de la llengua catalana com a pròpia del país d'acollida. A més, promou la construcció d'un sentit de ciutadania capaç de donar, davant el fenomen de la immigració, una resposta respectuosa amb els valors bàsics de la democràcia i el respecte pels Drets Humans, oferint als alumnes nouvinguts un espai ciutadà que els ofereixi igualtat d'oportunitats. El projecte té com a eixos transversals la teatralització i l'esperit de compromís cívic.

Els alumnes participants, en la tercera edició de l'Arrelarreu contes, de l'Aula d'Acollida de l'Institut Carles Rahola (Girona) han interpretat el conte Veritat i Falsedat, amb l'ajuda de la voluntària d'Òmnium Cultural, Danielle Balfour. Aquest conte tradicional filipí ens explica la importància de ser sincer i bondadós mitjançant la història de dos homes: Veritat i Falsedat. En les imatges es poden veure les representacions que es varen portar a terme el 12 de març a l'Escola Taialà i Escola Domeny.

L'alumnat participant va rebre per part d'Òmnium Cultural un diploma de participació el dia 6 de març després de la representació que varen fer a la biblioteca Antònia Adroher. 

La participació del nostre Institut va estar integrada per: 

Jennifer Lizeth Amador Cáceres (2C)
Junior Isaí Banegas Fonseca (2A)
Ayat Aamran (3A)
Emmanuella Amponsa Asante (3A)
Desmond Omobogie Osaro (3A)
Hanane Zannouti (3A)
Juan Cruz Merlo Salvia (4C)